Termometre Copii

Am intrat in anotimpul racealii si odata cu acestea apare si febra care este o reactie a organismului atunci cand exista infectie. Metoda cea mai corecta si exacta de a afla daca bebe are febra este folosirea unui termometru. Este foarte important sa sti ce temperatura are corpul copilului! Pe piata exista numeroase modele de termometre iar folosirea lor nu difera foarte mult de la unul la altul insa acuratetea unor termometre este mai exacta ca altele.

Termometru digital

Termometrele digitale reprezinta varianta imbunatatita a clasicului termometru din sticla cu care ne-am obisnuit.  O imbunatatire a acestui termometru este dat de design si evolutia tehnologica. Astfel nu mai trebuie sa iti faci griji ca sticla se va sparge si mercurul se va imprastia pe jos.
Termometrul digital masoara durata timpului necesara pentru a obtine o citire corecta a temperaturii corpului si de obicei te anunta printr-un semnal acustic cand temperatura este masurata.

Termometru pentru ureche

Unul dintre cele mai rapide termometre copii este termometrul pentru ureche. Acestea folosesc senzori infrarosii pentru a inregistra temperatura.
Totusi aceste modele s-au dovedit a fi inexacte iar de multe ori valoarea temperaturii variaza insa este cel mai comod mod de a masura temperatura copilului tau deoare ce acest tip de termometru nu deranjeaza bebele.

Termometru suzeta

Termometrul suzeta arata exact ca o suzeta obisnuita, astfel poti sa masori temperatura copilului fara sa ii creezi un disconfort. Cu un ecran digital si termometru in varful suzetei, acest tip de termometru are si o protectie care impiedica iritarea pielii bebeblusului.
Un dezavantaj este faptul ca suzeta poate aluneca din gura copilului dar si faptul ca majoritatea modelelor nu au un sistem sonor de avertizare pentru a-i anunta pe parinti cand citirea este gata si daca termometrul a fost tinut in gura suficient timp pentru a reda temperatura corecta.

ImageTermometru cu infrarosu

O noua descoperire tehnologica face verificarea temperaturii corpului copilului tau mult mai usoara. Termometrul cu infrarosu poate masura in doar 2 secunde temperatura corpului, fara contact direct. Temperatura se masoara prin apropierea termometrului de fruntea copilului, la o distanta intre 5 si 8 cm. La majoritatea modelelor de termometre cu infrarosu se poate masuara temperatura apei, a obiectelor, hranei lichide sau solide.
Termometrele cu infrarosu memoreaza ultimele 10 masuratori astfel incat poati sa urmaresti evolutia temperaturii corpului.

Advertisements

Spune-ti parerea

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s