Testul de sarcina

Testul de sarcina reprezinta cea mai buna metoda de a afla daca esti insarcinata sau nu. Datorita acuratetei si disponibilitati sale in farmacii si magazine, testul de sarcina reprezinta metoda cea mai utilizata de femeile car vor sa stie daca devin mamici sau nu.

Test de sarcina – acuratete si disponibilitate

Daca ti-a intarziat menstruatia, primul gand pe care il ai este posibilitatea unei sarcini si iti doresti sa fi sigura de acest aspect. Cu cat citesti mai mult articole dedicate simptomelor de sarcina cu atat ti se pare ca si tu ai putea sa fi gravida. Atentie insa, de foarte multe ori menstruatia poate fi data peste cap de diferiti factori hormonali.Totusi pentru a fi sigura este recomandat sa faci un test de sarcina.

Un test de sarcina poate fi achizitionat cu usurinta  dintr-o farmacie, de la medicul ginecolog, sau chiar din magazine. Petul unui test de sarcina nu depaseste suna de 15 lei.  Un test de sarcina este foarte usor de folosit si de interpretat si vei gasi toate instructiunile necesare in prospectul din cutie.

Momentul potrivit pentru efectuarea testului
Desi majoritatea testelor pot fi facute in orice moment al zilei mai exista si teste de sarcina care se pot face doar intr-un singur moment al zilei, dimineata. Astfel daca mergi sa iti cumperi un test sa fi sigura ca il poti face oricand. Toate testele de sarcina au o acuratete de 99,99% .
Fiecare femeie este diferita si timpul necesar pentru ca ovulul sa fie fecundat si sa se implanteze in peretele uterului poate varia.
Ovulatia poate sa apara la un moment dat previzibil in timpul ciclului menstrual. O serie de factori pot cauza in mod neasteptat declansarea ovulatiei mai devreme sau mai tarziu,indiferent daca ai avut o menstruatie regulata pana in acest moment. Tocmai de aceea este indicat sa faci un test de sarcina incepand cu ziua in care ar fi trebuit sa se instaleze menstruatia (14 zile dupa ovulatie – aproximativ la 26 – 36 de zile de la prima zi a ultimului ciclu menstrual).
Interpretarea rezultatului

Dupa ce ai respectat instructiuniile de utilizare de pe ambalajul testului de sarcina trebuie sa astepti rezultatul care poate fi urmatorul:
• doua liniute – esti insarcinata;
• o liniuta- nu esti insarcinata;
• nicio liniuta – verifica data expirarii testului pe ambalaj sau repeta-l dupa cateva minute, deoarece nu ai urmat instructiunile corect.

Pe piata exista si teste de sarcina careiti afiseaza direct cuvintele insarcinata sau nu.

Este importanta ca, indiferent de rezultatul unui test de sarcina initial, testul sa fie repetat la interval de doua – trei zile sau sa te prezinti la un cabinet ginecologic pentru confirmarea sarcinii.

Advertisements

Spune-ti parerea

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s