Termometru copii – care este cel mai bun?

Iarna s-a instalat in toata tara si odata cu ea apar si racelile care ne afecateaza pe noi toti, insa cei mici sunt mai vulnerabili la schimbarile climatice. O data cu raceala apare si febra care este o reactie a organismului atunci cand exista infectie. Metoda cea mai corecta si exacta de a afla daca bebe are febra este folosirea unui termometru. Este foarte important sa sti ce temperatura are corpul copilului! Pe piata exista numeroase modele de termometre iar folosirea lor nu difera foarte mult de la unul la altul insa acuratetea unor termometre este mai exacta ca altele.

Termometru digital

Acest tip de termometru digital este o varianta mai imbunatatita al clasicului termometru din sticla, atat din punct de vedere al designului cat si a acuratetei cu care afiseaza gradele corpului copilului tau. O alta imbunatatire a acestuia este faptul ca nu trebuie sa iti faci griji ca sticla se va sparge si mercurul se va imprastia pe jos.
Termometrul digital masoara durata timpului necesara pentru a obtine o citire corecta a temperaturii corpului si de obicei te anunta printr-un semnal acustic cand temperatura este masurata.
Image

Termometru cu infrarosu

Verificarea temperaturii corpului copilului tau este mult mai usoara cu ajutorul unui termometru infrarosu. Termometrul cu infrarosu poate masura in doar 2 secunde temperatura corpului, fara contact direct. Temperatura se masoara prin apropierea termometrului de fruntea copilului, la o distanta intre 5 si 8 cm. La majoritatea modelelor de termometre cu infrarosu se poate masuara temperatura apei, a obiectelor, hranei lichide sau solide.
Termometrele cu infrarosu memoreaza ultimele 10 masuratori astfel incat poati sa urmaresti evolutia temperaturii corpului.
Image

Termometru suzeta

Acest tip de termometru face ca masurarea temperaturii corpului al bebelusului tau sa fie mult mai usoara. Termometrul suzeta arata exact ca o suzeta obisnuita, astfel poti sa masori temperatura copilului fara sa ii creezi un disconfort.
Cu un ecran digital si termometru in varful suzetei, acest tip de termometru are si o protectie care impiedica iritarea pielii bebeblusului.
Un dezavantaj este faptul ca suzeta poate aluneca din gura copilului dar si faptul ca majoritatea modelelor nu au un sistem sonor de avertizare pentru a-i anunta pe parinti cand citirea este gata si daca termometrul a fost tinut in gura suficient timp pentru a reda temperatura corecta.

 

Termometru pentru ureche

Probabil unul dintre cele mai rapide termometre copii, acestea folosesc senzori infrarosii pentru a inregistra temperatura.
Denumit si termometrul auditiv, aceste modele s-au dovedit a fi inexacte iar de multe ori valoarea temperaturii variaza. Totusi este unul dintre cele mai bune termometre pentru masurarea temperaturii nou-nascutilor deoare ce timpul este mult mai mic fata de termometrele rectale iar confortul bebelusului tau creste.

Advertisements

Spune-ti parerea

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s