Aspirator nazal – cum si cand il utilizam?

 

De cele mai multe ori curatarea nasucului bebelusului tau poate deveni un adevarat calvar atat pentru parinte cat si pentru copil. Totusi exista cateva metodele pentru desfundarea nasului, precum folosirea pompitei de aspirat, serul fiziologic sau a picaturilor pentru nas. Totusi de multe ori acestea se dovedesc a fi ineficiente. In aceste situatii puteti folosi aspiratorul nazal sau batista bebelusului asa cum a fost numit de catre parinti.

 

Aspirator nazal pentru bebe

Atunci cand cel mic raceste si are nasucul infundat are de-a face cu un mare disconfort. Bebelusii nu pot sa-si sufle singuri nasul pentru a-si elibera caile aeriene de secretii si a-si facilita respiratia, si unii dintre nu stiu inca cum sa respire pe gurita. Cu alte cuvinte sarcina de a curata caile respiratorii revine parintelui iar aces lucru nu este placut de nici una din partile implicate in proces.
Trebuie sa stitit ca un aspirator nazal poate fi folosit la orice varsta, chiar inca de la nasterea copilului. Acesta are rolul de a facilita respiratia, suptul si somnul puiului tau.
Acest aspirator nazal functioneaza pe principiul curatarii nasucului prin intermediul vacuumului. Dispozitivul este extrem de eficient datorita faptului ca acesta aspira continuu cu acelasi debit al aerului, asigurand indepartarea secretiilor din cel mai indepartat loc al arborelui respirator superior.
Trebuie sa ma stitu ca un aspiratorul nazal este alcatuit din 3 componente: un capat de apirare, o parte mijlocie, si o piesa care se introduce in furtunul aspiratorului. Nu va faceti griji atunci cand doriti sa ii curatati nasucul copilului pentru ca operatiunea de curatare a nasului este extrem de sigura deoarece aerul circula intr-o singura directie si microbii din sacul aspiratorului nu vor ajunge inapoi in nasucul micutului tau.

Pentru o igienta buna nu uitati sa sterilizati prin fierbere capatul pentru aspirare, iar celelalte piese se curata cu apa si sapun.
Pe piata articolelor de puericultura mica exista 2 tipuri de aspiratoare nazale disponibile pentru micutul tau si anume aspirator nazal electric si aspiratorul nazal manual.

Cum folosim un aspirator nazal?

Aspiratorul nazal poate fi folosit in conditii de siguranta mai ales atunci cand bebe sta cuminte si permite sa ii fie curatat nasucul. Insa de foarte multe ori se poate intampla ca puiul tau sa se sperie destul de tare atunci cand aud zgomotul dat de un aspirator nazal electric. Astfel daca doresti sa achizitionezi un aspirator nazal electric ar fi bine sa optezi pentru unul silentios.
Trebuie sa tineti cont si de faptul ca nu este indicata folosirea aparatului in mod abuziv, deoarece el nu inlocuieste batistuta de hartie si suflarea nasucului atunci cand copilasul este sanatos, ci folositi-l cand celelalte metode utilizate pentru desfundarea nasului nu au efect.

Advertisements

Spune-ti parerea

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s