Umidificator pentru camera lui bebe

Majoritatea parinti sunt sceptici atunci cand vine vorba de folosirea unui umidificator in camera micutului lor. Totusi nu este o intamplare faptul ca umidificatoarele au inceput sa fie utilizate atunci cand au aparut un numar mare de infectii ale tractului respirator , cam 6-8  inectii pe an. Astfel parintii au realizat ca umidificatorul are un rol important pentru sanatatea celui mic.

Umidificatorul: avantajele si dezavantajele

In timpul iernii, cand incalzirea  usuca aerul, un umidificator este un accesoriu esential pentru camera copilului tau. Aerul uscat ii face pe cei mici sa aiba probleme respiratorii, sinusuri inflamate si infectii respiratorii. Aici intervin umidificatoarele care au rolul de a protejea copilul  de alergii si de uscarea pielii, probleme foarte frecvente iarna.
Principalul dezavantaj al acestor umidificatoare este  faptul ca praful din casa si mucegaiul se poate inmultii, mai ales daca nu este folosit corect.

Tipurile de umidificatoare:

Pe piata articolelor pentru copii exista diferite tipuri de umidificator camera: unele ultrasonice, care produc stropi fini de apa rece prin vibratii sonore ultrasonice si cele care folosesc un disc sau un ventilator ce se roteste cu o viteza mare.
Umidificatoare cu abur cald asigura o umiditate optima in camera copilului. Acestea sunt recomandate in tratamentul racelii si gripei deoare ce asigura un aer curat (fara germenii si bacterii) si sunt o solutie ideala impotriva alergiei la mucegai. Acestea functioneaza prin fierberea apei si eliberarea aburilor in camera. Trebuie sa mai stiti ca aceste aparate sunt mai silentioase.
Umidificatoarele cu aburi reci asigura o umiditate optima in camera bebelusului, usureaza respiratia si ajuta la tratamentul astumului dar si a alergiilor. Acest tip de umidificator poate fi clasificat in umidificator care functioneaza prin evaporarea apei si prin folosirea ultrasunetelor. Umidificatoarele cu aburi reci pot acoperi suprafete mai mari, in comparatie cu umidificatoarele cu aburi calzi sau cu ultrasunete, care se potrivesc mai mult pentru camere mici
Umidificatoarele cu ultrasunete folosesc sunete cu frecventa ridicata pentru a sparge particulele de apa, producand particule mici de vapori ce ajuta la o respiratie mai buna.  Umidificatoarele cu ultrasunete sunt cele mai silentioase.

Ce apa folosim?

Apa de la robinet sau apa distilata? Umidificatoarele pot dispersa minerale in aer care pot irita plamanii bebelusului, asa ca e recomandat sa nu folosesti apa de la chiuveta pentru a le incarca. Apa de la robinet contine multe minerale si daca este folosita pentru umidificatoare iti vei gasi obiectele din casa acoperite de o “patura” de praf albicios, si mult calcar depus in interiorul aparatului unde microorganismele isi pot face de cap. Un exemplu este si fierul de calcat unde daca pui apa de la robinet patesti cam acelasi lucru.
Daca este posibil cel mai bine este sa umpli umidificatorul cu apa distilata sau filtrata. Aseaza umidificatorul cam la doi  metri de patutul bebelusului, incat sa nu poata sa ajunga la el sa il atinga sau sa il darame.

Image

Advertisements

Spune-ti parerea

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s