Scaune auto copii – siguranta si confort

Siguranta beblusului tau este pe primul loc indiferent de situatie! Astfel atunci cand plecam la drum trebuie sa echipam masina cu un scaun auto special pentru copii. Chiar daca legislatia prevede acest aspect, parintii ar trebui sa fie constienti ca aceste scaune auto nu fac obiectul unu trend ci sunt absolut necesare pentru siguranta copilului. Parintii soferi trebuie sa puna pe primul loc copilul nu frica de amenda!
Scaune auto copii – ce trebuie sa stim

In practica nu toate scaunele auto pentru copil se potrivesc cu fiecare masina.  Aceast lucru ramane o problema, in ciuda faptului ca majoritatea vehiculelor noi sunt acum echipate cu sistem ISOFIX si puncte de ancorare pentru scaune.

Cum stim cand e fixat bine un scaune auto copii?

Un scaun auto bebe este fixat bine atunci cand exista doar putin balans la miscare. Daca sesizezi ca scaunul se misca prea mult, inseamna ca nu este potrivit pentru modelul tau de masina sau nu este fixat corespunzator.
In ceea ce priveste locul de pe bancheta, unde scaunul se aseaza cel mai bine, cei mai multi dintre parinti prefera locul din dreapta pe bancheta din spate . Totusi spatiul din mijloc al banchetei din spate a masinii, ramane cel mai sigur loc pentru montarea scaunului auto al copilului. In cazul impacturilor frontale, acest loc este cel mai protejat spatiu unde deformarile masinilor nu ajung. Odata cu cresterea copilului, este necesara inlocuirea scaunului auto pentru copii cu unul corespunzator varstei si greutatii acestuia.
Trebuie stiut ca sunt neindicate improvizatiile sau modificarile artificiale ale sistemelor de reglare ale scaunului pentru ca pot fi afectate sistemele de protectie integrate ale acestuia. Pentru a evita inlocuirea scaunului sau al cosuletului auto la numai cateva luni, se poate opta pentru fotolii auto compatibile cu 2 grupe de varsta si greutate sau pentru scaunele auto universale. Acestea din urma  pot fi folosite atat de catre nou-nascuti cat si de copii cu varsta de pana la 4 ani, datorita sistemelor de reglare pentru inaltime si pozitii de sedere.

Transportul nou-nascutilor in scaune auto

Atunci cand vorbim de un nou-nascut, care cantaresc pana in 13 kilograme, vei avea nevoie de un scaun auto bebe care se monteaza opus sensului de mers. Sunt cunoscute ca si scaune auto grupa 0 (pana in 10kg), grupa 0+ (pana in 13 kg), dar sunt cel mai simplu clasificate ca scaune auto pentru nou-nascuti (majoritatea insa fiind clasificate ca grupa 0).

Cea mai buna optiune este acest tip de scaun deaorece bebelusul va sta invers sensului de mers, dandu-i astfel suport vital pentru gat si cap, atat timp cat varful capului bebelusului nu se ridica mai sus de scaun.
Scaunele auto pentru nou-nascuti au un maner ajutator astfel incat este foarte usor sa fie transportate. Mai mult decat atat, aceste scaune auto copii vin si cu mici pernute special create pentru fixarea capsorului celui mic si impiedicarea balansarii acestuia in timpul calatoriei. Aceste pernute ajutatoare trebuie folosite pentru primele trei luni sau pana cand bebelusul e capabil sa isi sustina singur capul.

Advertisements

Spune-ti parerea

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s