Articole siguranta pentru bebe – necesitate sau moft?

Ca adulti ne aducem aminte cu placere de peripetiile si boacanele pe care le-am facut in copilarie insa ca parinti situatia nu mai este atat de amuzanta. Nu vrem ca micutul nostru sa “descopere ” o priza sau sa aiba acces la foc sau vreun cutit. Astfel masurile de siguranta devin obligatorii intr-o casa cu multe elemente de risc su nu numai.

Articole siguranta

Atunci cand copilul tau incepe sa mearga curiozitatea lui este peste limite. Vrea sa exploreze lumea iar fiecare obiect i se pare interesant. Fara sa aiba capacitatea de a realiza pericolul la care se supune bebele tau se poate accidenta serios. Tocmai aici intervin articolele de siguranta. Fie ca vorbim de protectie laterala a patului, de bariera de securitate sau tarcuri, acestea sunt doar cateva dintre articolele care il pot proteja pe cel mic.

Image

Daca ai in casa un semineu este indicat ca acesta sa fie inconjurat de o protectie, sub forma unui gardut, care il poate tine departe pe bebe. Acest sistem de siguranta poate fi folosit in mai multe moduri, depinde in ce camera sta bebe sa se joace si de ce trebuie protejat.

Curiozitatea copilului nu are limite si nu este o sarcina usoara pentru parinti sa-l fereasca de accidente.

Alte articole siguranta bebe

Atunci cand copilul tau este prea mare pentru a mai sta intr-un tarc de joaca trebuie sa te asiguri ca ai luat toate masurile de siguranta pentru ca cel mic sa nu se accidenteze. Totusi este foarte important ca cel mic sa nu ramana nesupravegheat.

In cazul in care ai trecut de la patut bebe la patut copii ar fi bine sa achizitionezi o protectie laterala pentru ca puiul tau sa nu cada noaptea din pat.

Image

Aveti grija la dulapurile la care copilul ajunge sa le deschida. Substantele periculoase precum cele de curatat sunt extrem de periculoase mai ales in cazul copiilor. Daca aveti un astfel de dulap tineti-l inchis sau puneti un articole siguranta care sa il impiedice pe bebe sa ajunga acolo.

Pentru a nu umple casa de articole de siguranta ar fi bine sa il urmariti pe cel mic, sa vedeti ce locuri il atrag in mod deosebit. Apoi puteti sa va axati pe acele locuri insa nu uitati ca bebe se plictiseste repede si isi poate schimba la fel de repede curiozitatea pe care o da un anumit loc.

II poti explica ca in anumite locuri ale casei nu are voie sau ii poti transforma o camera intr-un loc de joaca cat se poate de sigur. Am spus cat se poate pentru ca de obicei cei mici gasesc activitati chiar si acolo unde noi nu ne-am gandi.

Advertisements

Spune-ti parerea

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s