Vizita la medicul pediatru

De cele mai multe ori vizita la medicul pediatru poate fi o provocare atat pentru tine cat si pentru micutul tau. De foarte multe ori copii au un sentiment de frica si nesiguranta atunci cand pasesc in cabinetul doctorului iar de cele mai multe ori vizita se termina cu tipete si plans.

Image

Este foarte important sa il inveti de mic pe copilul tau ce inseamna o vizita la medic si ce implica acest lucru. La fel de important este si comportamentul tau si al sotului tau fata de acest subiect pentru ca multi parinti folosesc frica copilului de medic si ace pentru al speria sau ameninta atunci cand copilul nu este cuminte. Acest lucru trebuie sa il eviti daca iti doresti ca vizita ta la medic sa decurga bine. Cu astfel de amenintari nu reusesti decat sa ii perpetuezi starea de frica si neliniste a copilului iar el va asocia fiecare vizita la medic cu o pedeapsa chiar daca a fost cuminte.

Image

Inainte de a pleca spre cabinetul doctorului incearca sa ai o discutie cu copilul tau si sa ii explici ceea ce se v-a intampla.

FolosesteĀ  un ton calm si relaxat si da-i impresia ca ceea ce veti face este cel mai bun lucru de facut. Intreaba-l ce parere are el despre spitale si doctori pentru a sti ce strategie sa adoptezi in discutia cu el.

Ofera-i explicatiile de care are nevoie pentru a intelege ce inseamna o vizita la doctor, iar acestea trebuie sa fie simple si sincere pentru ca cel mic sa inteleaga cu exactitate ce ureaza sa faceti.

Cel mai important este sa te aptii de la promisiuni de genul : “nu o sa te doare deloc” pentru ca daca cel mic va simti durere atunci o sa arati ca o mincinoasa in fata lui si data viitoare nu o sa te mai creda atunci cand vreti sa faceti o vizita medicului, chiar daca aceasta vizita nu implica consultarea copilului.

 

Advertisements

Spune-ti parerea

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s